Bisküvili Pasta Tarifi
Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Çok basit bir o kadarda servisi kolay ve çok lezzetli yapanlara şimdiden afiyet olsun.
- 1 litre süt
- 1 bardağından bir parmak eksik Şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Muhallebi piştikten sonra eklenecek
Ara katları için
- 2 veya 3 paket kadar kakaolu petibör bisküvi
Üstü için ganaj;
- 1 kutu çiğ krema
- 180 gr çikolata
- Süslemek için fındık vs
Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için tereyağı ve kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencerede birleştirip pişirin.
- Tereyağını ekleyin mikserler karıştırın en son kremşantiyi ekleyin tekrar mikserle akıcı hale getirin .
- Borcam veya kelepçeli kare kalıbınıza bisküvileri dizin üzerine muhallebiyi dokun tekrar bisküvi tekrar muhallebi.
- Muhallebi bitene kadar işlemi devam edin.
- En son bisküvileri dizin.
- Ganaj için çiğ krema kaynama noktasına gelene kadar karıştırın içine çikolataları ekleyin eritin.
- Hazır olan çikolatalı kremayı bisküvilerin üzerine dökün.
- En az 4-5 saat buzdolabında bekletin .
- Fındık’la servis yapın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder