Ana içeriğe atla

Büskivili Pasta tarifi

                                                       Bisküvili Pasta Tarifi


Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Çok basit bir o kadarda servisi kolay ve çok lezzetli yapanlara şimdiden afiyet olsun.
  • 1 litre süt
  • 1 bardağından bir parmak eksik Şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Muhallebi piştikten sonra eklenecek
Ara katları için
  • 2 veya 3 paket kadar kakaolu petibör bisküvi
Üstü için ganaj;
  • 1 kutu çiğ krema
  • 180 gr çikolata
  • Süslemek için fındık vs

Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için tereyağı ve kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencerede birleştirip pişirin.
  2. Tereyağını ekleyin mikserler karıştırın en son kremşantiyi ekleyin tekrar mikserle akıcı hale getirin .
  3. Borcam veya kelepçeli kare kalıbınıza bisküvileri dizin üzerine muhallebiyi dokun tekrar bisküvi tekrar muhallebi.
  4. Muhallebi bitene kadar işlemi devam edin.
  5. En son bisküvileri dizin.
  6. Ganaj için çiğ krema kaynama noktasına gelene kadar karıştırın içine çikolataları ekleyin eritin.
  7. Hazır olan çikolatalı kremayı bisküvilerin üzerine dökün.
  8. En az 4-5 saat buzdolabında bekletin .
  9. Fındık’la servis yapın afiyet olsun.

Yorumlar